12 τίπς για να κάνεις χαρούμενη ακόμη και την πιό μουντή σου μέρα!

28.5.13

Κλασικά, υπάρχουν αυτές οι μέρες που σε πιάνει μια απίστευτη μιζέρια, για τα πάντα γύρω σου, το πάπλωμα ξαφνικά φαντάζει κρυψώνα, κλείνεις πατζούρια-τηλέφωνα και θες να καταβροχθίσεις ο,τι μπισκοτοειδές, σοκολατοειδές έχει ξεμείνει στο ντουλάπι (απ την προηγούμενη φορά φυσικά) και να δεις ταινίες. Όσο πιο μίζερη ταινία γίνεται, τόσο χειρότερα (;).
 Όταν άρχισα να έχω υπερβολικά πολλές απο αυτές τις μέρες, έφτιαξα μια λίστα με τα πράγματα που μου κάνουν καλό και με κάνουν να γυρνάω πίσω στον ευατό μου.Χα! Γιαυτο θα τις μοιραστώ μαζί σου, για να εμπνευστείς κι εσύ και να πάρεις ιδέες για το τι μπορείς να κάνεις όταν θέλεις να κρυφτείς στη ντουλάπα σου. Για πάντα.

1. Αρχικά, φτιάξε μια playlist με τραγουδάκια που σου φτιάχνουν τη διάθεση. Είναι το πιο καλό φάρμακο. Προτείνω She & Him και Βeach Boys. Και άλλα πολλά που δε μπορώ να σκεφτώ τώρα.

2. Άνοιξε διάπλατα τα παράθυρα, να μπει φρέσκος, καθαρός αέρας και να ανανεωθεί η ατμόσφαιρα.
Φτιάξε στον ευατό σου ένα καλό πρωινό. Περιποιήσου τον και φρόντισε τον. Όλοι έχουμε τις στραβές μας μέρες και χρειαζόμαστε λίγη παραπάνω φροντίδα. Κάνε pancakes (βρες τη συνταγή πιο κάτω!). Φάε ζεστό ψωμί με σπιτική μαρμελάδα και φτιάξε ένα φρέσκο χυμό με φρούτα εποχής! Θα σε αναζωογονήσουν.


3. Βάλε μπουγάδα/πλυντήριο! Ξέρω ξέρω, εδώ δεν τα κάνεις όταν είσαι καλά τώρα ειδικά, δέσαμε! Αν είσαι όμως junkie της μυρωδιάς, όπως εγώ, το να βάλεις πλυντήριο και να απλώσεις μια μυρωδάτη και φρέσκια μπουγάδα θα σου κάνουν τόσο καλό όσο μια αρωματοθεραπεία! Και θα μοσχοβολήσει και το σπίτι σου!


4. Αν δεν έχεις πολλή διάθεση να βγείς έξω (ακόμη), κάνε μια προσπάθεια και πήγαινε μέχρι την πιο κοντινή σου αγορά. Πάρε υλικά για να φτιάξεις ένα κέικ, απλό, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία αν είσαι αρχάριος! Κανε την κουζίνα σου χάλια, διασκέδασε με τις ζύμες και τα υλικά και άφησε τον εαυτό σου ελέυθερο προσθέτωντας σε μια απλή ζύμη οτι σου κάνει κέφι: σοκολάτα, φρούτα, χρωματιστά sprinkles, ξηρούς καρπούς, μπαχαρικά, ρούμι (μην το παρακάνεις μόνο!). Φώναξε τους φίλους σου σπίτι να καταβροχθίσετε το κέικ και να παίξετε επιτραπέζια.


5. Αν μέχρι τώρα με τη μυρωδιά της φρεσκοπλυμένης μπουγάδας και του αχνιστού κέικ, δεν έχεις συνέλθει τότε έρχεται το βαρύ πυροβολικό. Γέμισε τη μπανιέρα σου (μια φορά στο τόσο, δεν βλάπτεις κανέναν) με ζεστό νερό κόψε δυο-τρια λεμόνια σε ροδέλες και ρίξ 'τα μέσα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και άλατα μπάνιου για ένα ακόμη πιο χαλαρωτικό μπάνιο ή ακόμη ακόμη το αγαπημένο σου αφρόλουτρο.  Άκου την αγαπημένη σου μουσική και ξέχνα οτι βασανίζει το μυαλό σου.



6. Δές σειρές που σε κάνουν να γελάς! New Girl, Big Bang Theory, Community, Girls κ.α αγκαλιά με το κουνέλι-γάτο-σκύλο-ιγκουάνα σου και όλα αμέσως θα γίνουν λίιιιγο καλύτερα!


7. Πάρε τη μαμά τηλέφωνο. Ντααάξει. Είναι το μεγαλύτερο γιατρικό του κόσμου. Θα σου πεί κανα δυο γλυκόλογα, θα σου πει να τρώς καλά, να διαβάζεις, θα σου πει όλα αυτά που σου λέει πάντα, με τη μόνη διαφορά οτι ξέρεις οτι θα είναι πάντα εκεί για σένα και θα σε φροντίζει όπως μπορεί, ακόμη κι απο μακριά.


8. Διάβασε το αγαπημένο σου βιβλίο. Εγώ προτιμώ παιδικά. Για χαζή αν δεν με έχεις περάσει ακόμη,δε ξέρω τι άλλο να πώ για να το καταλάβεις! 

9. Ξεφύλλισε βιβλία μαγειρικής/ζαχαροπλαστικής, κάνε σχέδια για να μαγειρέψεις με/για τους φίλους σου.


10. Φτιάξε τη ντουλάπα σου. Ανανέωσε ο,τι είναι μουντό, βαρετό και σκονισμένο. Ξεκαθάρισε τα ρούχα που δεν φοράς πια και βάλε τα στην άκρη. Άπλωσε και κόλλησε ένα χαρούμενο χαρτί περιτυλίγματος στο εσωτερικό των παλιών σου συρταριών και του εσωτερικού της ντουλάπας. Κόλλα τις αγαπημένες σου φωτογραφίες και βάλε ταμπελάκια με ονομασίες στα συρτάρια, αφου τα οργανώσεις. Ξαναδίπλωσε τα ρούχα και κρέμασε όλα σου τα φορέματα σε ωραίες κρεμάστρες, να τα βλέπεις και να χαίρεσαι! Ένα αρωματικό, θα κάνει λίγο πιο ενδιαφέρουσα τη ντουλάπα κάθε φορά που θα την ανοίγεις. Μάζεψε τα ρούχα που δε φοράς πια και χάρισε τα σε αυτούς που τα χρειάζονται. Υπάρχει και το swap not shop, μην το ξεχνάς!


11. Σχεδίασε ένα ταξίδι. Ψάξε χάρτες, πόλεις και μέρη να επισκεφτείς. Ποτέ δεν πάει χαμένη μια τέτοια έρευνα.


12. Φτιάξε ένα ζεστό ρόφημα. Σοκολάτα, πράσινο τσάι, καφέ ή ζεστό γάλα. Δεν είναι τυχαίο που ο Sheldon προσφέρει παρηγοριά με ζεστό τσάι...




ΧΑΜΟΓΕΛΑ και πέρνα καλά με όσους σου κάνουν καλό και πάνω απ'όλα να θυμάσαι οτι όλα θα πάνε καλά στο τέλος. Φιλί!

1 comment :

  1. Μόνο που διάβασα το ποστ σου ένα χαμόγελο κόλλησε στο πρόσωπο μου! Σούπερ σούπερ σούπερ! Τέλεια όλα τα tips!

    ReplyDelete

Every little word is welcome but please remember to be kind!