the Red Velvet Cake experiment + tips!

30.8.13


3 ώρες στη ζεστή κουζίνα σου... το red velvet cake ζητάει αγάπη και στοργή, γιατι δεν είναι αρκετά κόκκινο για red velvet, το γλάσο του δεν είναι αρκετά λευκό και σταθερό και τα αλλα red velvet μπορει και να το κοροΐδεύουν...η γεύση του όμως αποζημιώνει για κάθε λάθος!

είναι το κέικ της αγάπης, γιατι φτιάχτηκε μόνο με αγάπη, πολύ κέφι και πεντανόστιμα υλικά... γιαυτό αρπάξτε τα κουτάλια σας και βουτήξτε στο cream cheese frosting που ίσως... παραχτυπήθηκε!

Η συνταγή είναι μια επιτυχία, για να γλείφεις δάχτυλα, πιάτα, χαρτοπετσέτες... μη διστάσετε να το δοκιμάσετε γιατι είναι πολύ εύκολο ακόμη και για κάποιον που δεν ασχολείται με γλυκάκια... χρειάζονται όμως μερικές αλλαγές και κάποια τιπ που καλό θα ήταν να ξέρετε πρίν πάρετε το μίξερ στα χέρια σας:

1. Οι συνταγές των γλυκών -ειδικά για τα κέικ- έχουν υπερβολικά πολλή ζάχαρη στις δοσολογίες. Αυτό ορίστε το, ανάλογα με τα προσωπικά σας γούστα. Στη συγκεκριμένη συνταγή έβαλα 100γρ. λιγότερη ζάχαρη απ' οσο έλεγε η δοσολογία.

2. Για το φρόστινγκ, χρησιμοποιήστε ΜΟΝΟ τυρί κρέμα Philadelphia. Είναι το πιο σωστό σε περιεκτικότητα. Χτυπήστε το βούτυρο ξεχωριστά για περίπου 5 λεπτά και αφου προσθέσετε το τυρί μόνο 2 λεπτά. Προσθέστε άχνη ανάλογα με τα γούστα. Οι συνταγές δίνουν πολλή πολλή περισσότερη άχνη απ όσο χρειάζεται.

3. Μην παραχτυπήσετε το φρόστινγκ γιατι θα γίνει νερουλό και μετά δε σώζεται! Φροντίστε ακόμη να έχει σχετικά δροσερή θερμοκρασία το δωμάτιο γιατι το φρόστινγκ μπορεί να διαλύσει και να λιώσει...
η συνταγή βρέθηκε στα χέρια μου απο αυτό το όμορφο κορίτσι... ! Thanks girl!

4 comments :

  1. fenetai uperoxo!
    euxaristoume gia ta tips!

    ReplyDelete
  2. awwwww exei k xrvmatista pou kratsanane! slourp! keik koritsoparea k agapi!

    ReplyDelete
  3. θα πάθω καταθλιψη....το θέλω ολόκληρο

    ReplyDelete
  4. Τέλειο! Θα το φτιάξω :D
    Έχει βουτυρόγαλα στο supermarket;

    ReplyDelete

Every little word is welcome but please remember to be kind!