lilac cakes in cups + classic buttercream frosting tips!

11.9.13

αχ...τα πιο παρηγορητικα, ολων των μικρων γλυκων του κοσμου.. τα καπκεικς! που τα ξερει ολος ο κοσμος πια...δε θα ξεχασω ποτε το 2006 που ψάχναμε απεγνωσμενα με τη φιλη μου τη Δαφνη να βρουμε φορμακια και χαρτινες θηκες και κανεις δεν ηξερε τι εννοουσαμε...!

αυτο το πλεον σουπερ δημοφιλες γλυκο τρωγεται με τετοια ταχυτητα που ουτε εσυ ο ιδιος δε θα ξερεις αν τελικα το εφαγες...σε μινι σαιζ (γιατι εδω στην Ελλαδα δεν εχουμε τις τεραστιες θηκες που εχουν στα εξωτικα εξωτερικα) το 1 καπκεικ ισουται με κανενα καπκεικ. Γι'αυτο παντα να διπλασιαζεις την ποσοτητα για να μη γκρινιαζουν οι φιλοι! Και στο τελος της μερας θα βρεθεις με πυργους απο ταπερακια στα χερια να κανεις καπκεικ ντιλιβερι στα σπιτια των φιλων... στο υποσχομαι!


Ας μιλησουμε για το τρομαχτικο (για μενα ηταν) φροστινγκ..

τα καπκεικς διαφερουν απο τα μαφιν σε μεγεθος αλλα και σε τοπινγκ.. εχουν παντα κατι συνοδευτικο σε ζαχαρη και σχεδιακι και χρωματακι..ειτε θα ειναι βουτυροκρεμα ειτε γλασο ειτε cream cheese ειτε σοκολατα γκανας.. κατι θα εχει βρε παιδι μου για να χεις να γλειφεις δαχτυλακι και να γινεσαι χαλια οταν το τρως δημοσιως (πρεπει να αφιερωθει ενα φωτο-ποστ μονο με αυτο το θεμα)

αφου ειχα δοκιμασει ολων των ειδων τα φροστινγκ ηρθε η ωρα της βουτυροκρεμας... στα χρονια που ξεκινησα να φτιαχνω καπκεικς (ημουν παιδουλα ακομη) αντικαθιστουσα παντα το βουτυρο στη συνταγη με βιταμ..ετσι ξεραμε βλεπεις, τρωγαμε υγιεινα....

και η πρωτη προσπαθεια για βουτυροκρεμα ειχε ακριβως αυτο το λαθος: αντι για βουτυρο φρεσκο αγελαδινο, εβαλα βιταμ και... μαυρη ωρα, αυτο το καταπλασμα που ελιωνε κι εσταζε και μονο φροστινγκ δεν γινοταν, ειχε μια απαισια γευση βουτυρου -μαργαρινης- λες κι ετρωγες ψωμι με 3 στρωσεις βουτυρο και καθολου μαρμελαδα... κλαμα και κακο... και ενα ροζ καταπλασμα να κειτεται στο πατωμα της κουζινας, μεσα σε μια σακουλα ζαχαροπλαστικης.....
η συμφιλιωση μου με τη βουτυροκρεμα ηρθε αρκετα χρονια μετα... ηταν εγχειρημα δυσκολο αλλα πολλα υποσχομενο.. γιατι τα αγαπησα αυτα τα ρημαδιασμενα μικρα γλυκακια που σου υποσχονται αγαπη και ομορφια απ'την πρωτη στιγμη που βγαινουν απ'τον καυτο φουρνο... ετσι ξαναδοκιμασα τη βουτυροκρεμα, αυτη τη φορα με βουτυρακι adoro (κατευθειαν το εμφραγμα) και μπολικη αχνη ζαχαρη, εκχυλισμα βανιλιας και γαλα και βγηκε ενα ονειρο...ονειρο σου λεω, δεν ηθελα να σταματησω να γλειφω τις σπατουλες και τα μπολακια...

το μυστικο ειναι στη θερμοκρασια... ναι ναι..κοιτα να μη γινεται της κολασεως μεσα στην κουζινα αλλιως θα βρασει το βουτυρο και θα κλαις... να χει δροσια και να το εχεις αφησει μονο λιγη ωρα εκτος ψυγειου για να μαλακωσει...το χτυπας λιγο μονο του και μετα ριχνεις τη ζαχαρη -οχι ολη μαζι- μεχρι να φτασει σε περιεκτικοτητα και γλυκητητα που σου αρεσει...αν ειναι πολυ σκληρο ριχνεις λιγο γαλα...αν ειναι μαλακο κι αλλη αχνη ΑΛΛΑ αν λιωσει το βουτυρο δε σωζεται με αχνη!

Αυτα ηταν τα τιπς μου, μικρα αλλα σπουδαια! Συμπεριφερθειτε τους με αγαπη και μολις τα τελειωσετε, βαλτε τα στο ψυγειο να παρουν λιγο τα πανω τους και να σταθεροποιηθουν...τρωγονται καλυτερα την επομενη μερα και διατηρουνται μονο στο ψυγειο....

φαινονται πολυ ευκολα κι απλα αλλα δεν ειναι..μην απογοητευτειτε ομως και δωστε τους κι αλλες ευκαιριες..εμενα μου πηρε 2 χρονια να τα τελειοποιησω κι ακομη ανακαλυπτω καινουρια μυστικα!


2 comments :

  1. AMHN! Κάποιος το πέτυχε επιτέλους!! Εχεις δοκιμάσει με μασκαρπόνε; Η Ελενη έκανε ενα που ειναι μασκαρπονε,κρεμα γαλακτος και αχνη και εχει βγει τελειο οσες φορες το χει κανει!

    ReplyDelete
  2. ααχχχ! Και μόνο απο αυτή την ανάρτηση σε λάτρεψα! Θα καταλάβεις γιατί....
    Θα ήθελες να ρίξεις μία ματιά στο blog μου και αν σ’αρεσει ν’ ακολουθήσουμε η μία την άλλη;
    Τύπου…Ελληνιδες Bloggers ενωθείτε!!
    χαχα
    Xxx Lena!
    http://throughbluecupeyes.blogspot.gr/


    Το blog σου είναι μια γλύκααα!

    ReplyDelete

Every little word is welcome but please remember to be kind!